En foreløpig hemmeligholdt granskningsrapport fra etterretnings- og sikkerhetskomitéen (ISC) i det britiske parlamentet svarer ikke entydig på spørsmålet om russiske aktører blandet seg inn i den britiske EU-avstemningen for tre år siden, ifølge The Times.

  • Vi følger innspurten til parlamentsvalget i Storbritannia 12. desember med en kjapp oppdatering på den siste utviklingen. Teksten er hentet fra vårt daglige nyhetsbrev, som du kan abonnere på her.

Til tross for at statsminister Boris Johnson så sent som fredag slo fast at det ikke finnes bevis for russisk innblanding, holder den 50 sider lange rapporten det åpent. Downing Street vil ikke offentliggjøre rapporten før valget, men kritikken mot dette øker nå i styrke.

Før helgen varslet den uavhengige nyhetsorganisasjonen Bureau of Investigative Journalism rettslige skritt mot regjeringen. Det skjedde etter opplysninger om at rapporten kommer med detaljerte beskrivelser av forbindelser mellom ni russiske oligarker og Det konservative partiet.

Samtidig tar Luciana Berger (nå Liberaldemokratene) til orde for at en helt annen rapport må offentliggjøres, nemlig den britiske likestillings- og menneskerettighetskommisjonens (EHRC) granskning av antisemittisme i Labour-partiet.