Nyhetssveip mandag 21. mars: Pannekakeflat stortingspresident og torturister mot Trump

(Foto: Stortinget)

Oppdater deg etter helga på tre minutter:   – Sjikanert av gruveaksjonær i Forskningsrådet Forsker Jan Helge Fosså ved Havforskningsinstituttet mener segsjikanert og forsøkt diskreditert av aksjonærer i Nordic Mining AS, som står bak det kontroversielle gruveprosjektet i Naustdal med tilhørende sjødeponi i Førdefjorden. Bakgrunnen er blant annet at spesialsrådgiver Svend Otto Remøe i Norges forskningsråd - som eier to millioner aksjer - har kalt Fosså en «aksjonist» som har levert «skandaløs feilinformasjon» i saken. Fosså var saksbehandler for et forskerteam som konkluderte med at gruveplanene ikke representerer en bærekraftig bruk av fjordøkosystemet.   Ber UDI-direktøren dempe seg Frps Mazyar Keshvari mener UDI-direktør Frode Forfang må«konsentrere seg om jobben sin her i Norge framfor å opptre som utenrikspolitiske kommentator» i flyktningkrisen. Keshvaris angrep i Klassekampen kommer etter at Forfang i forrige uke uttalte til DN at det fort vil bli «et krav og en forventning» om at nasjonale grensekontroller skal bort etter EU-avtalen med Tyrkia. Frp krever fortsatt nasjonal kontroll uavhengig av hva som skjer på EU-nivå.   Ikke flat nok? Olemic Thommessen har lagt seg «flat som en pannekake» etter DNs avsløring av at stortingspresidenten uriktig påberopte seg statsminister Erna Solbergs støtte i en privat millionstrid i Guernsey, i et brev til den britiske skattedirektøren i 2014. Beklagelsen er ikke tilstrekkelig, mener Per Olaf Lundteigen (Sp), som nå ber om en skr...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.