Nyhetssveip torsdag 17. mars: Politiet hemmeligholder voldtekter og renta kan gå i minus

(Her kan du melde deg på nyhetsbrevet om du ikke abonnerer allerede. Det er gratis.) Dette er noen av de viktigste sakene i dag:   Presidenten midt i korrupsjonsskandale Brasils president Dilma Rousseff er i alvorlig trøbbel. I går offentliggjorde etterforskningsledelsen i landets største korrupsjonssak noensinne, knyttet til det statlige oljeselskapet Petrobas, avlyttingsopptak som tyder på at Rouseef har gitt ekspresident Luiz Inácio ‘Lula’ da Silva en ministerpost for å skjerme ham fra ordinært straffansvar. Dokumentasjonen var bensin på bålet i planlagte demonstrasjoner mot utnevnelsen i storbyene, og i São Paulo tok opprørspoliti ved presidentpalasset i bruk tåregass og sjokkgranater.   Informerer ikke osloborgerne om voldtekter Oslopolitiet innrømmer overfor VG at blant annet overfallsvoldtekter hemmeligholdes så lenge ingen i media oppdager hendelsene på egen hånd. Det er et strategisk valg av politiledelsen etter at de mener stor oppmerksomhet rundt voldtekter i 2011 førte til flere anmeldelser og frykt. Totalt var det 240 anmeldte voldtekter i Oslo i fjor, en økning på nesten tjue prosent, som blant annet kommer av overgrep som skjer over internett og faller innenfor voldtektsdefinisjonen.   Utelukker ikke minus Norges Bank åpner for negativ styringsrente ved en brå økonomisk nedtur i Norge. Det ble klart da sentralbanken i dag satte ned renta til 0,5 prosent. «Skulle norsk økonomi bli utsatt for nye store forstyrrelser, vil hovedstyret likevel ikke utelukke at styringsrenten kan bli negativ», s...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.