Nyhetssveip onsdag 23. mars: Dette gikk du glipp av i skyggen av terrordekningen

(Skjermdump: Whitehouse.gov)

  Før du logger av helt i påsken - her er noe av det du trolig gikk glipp av under «breaking news»-fasen av terrordekningen: Avslutter deler av hjelpearbeidet i protest Leger uten grenser (MSF) - som siden i fjor sommer har utført over 24 000 medisinske konsultasjoner blant flyktninger og migranter på Lesvos - trekker seg nå ut av mottakssenteret Moria i protest. «(…)fordi det å fortsette å jobbe der ville ha gjort oss delaktige i et system som vi opplever som urettferdig og inhumant. Vi kan ikke tillate at vår hjelp blir ledd i en masseutvisningsoperasjon», skriver nødhjelpskoordinator Sebastian Stein. MSF kom i forrige uke med  uvanlig skarpe uttalelser om EU-Tyrkia-avtalen og karakteristerte den som «ondskapsfull». Også FNs høykommisær for flyktninger (UNHCR) setter nå mye av aktiviteten på øyene på vent, for å unngå å fasilitetere returer til Tyrkia.   Integrering vs. grensefrykt Erna Solberg (H), Jonas Gahr Støre (Ap), Harald Nesvik (Frp) og Trine Skei Grande (V) diskuterte Brüssel-terroren bredt i Politisk kvarter i morges. Hovedsaklig gikk skillelinjen mellom Nesviks fokus på grensekontroll/innvandringstiltak og de andres vektlegging av integrering og langsiktig forebygging av «utenforskap». Skei Grande gikk i rette med Frps kobling til flyktningkrisen ved å peke på at Brüssel-terroristene trolig er oppvokst i Belgia og tok drosje til åstedene - uten noen grensekrysning. Støre framhevet forørig at flere hundre asylsøkere har forsvunnet fra norske mottak, mens Nesvik mener vi i større grad må ettergå h...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.