Nyhetsbrev tirsdag 28. januar: Listhaugs nye rolle + Antisemittiske angrep + Krisen i bergenspolitikken

BØLLEFRITT: Frp har «ingen planer om å opptre som en bølle på Stortinget», forsikrer Sylvi Listhaug, som nå får den viktige rollen som finanspolitisk talsperson etter at partiet forlot regjering i forrige uke. Dermed blir Listhaug også helt sentral i budsjettforhandlingene med sine tidligere regjeringskolleger. Tidligere justisminister Per-Willy Amundsen blir justispolitisk talsperson, mens partileder Siv Jensen trer inn i rollen som parlamentarisk leder. Jon Helgheim fortsetter i rollen som innvandringspolitisk talsperson, Solveig Horne tar over som partiets representant i kontroll- og konstitusjonskomitéen og tidligere samferdselsminister Jon Georg Dale blir fraksjonsleder i energi- og miljøkomitéen. For øvrig varsler Frp i dag at partiet skroter det fremforhandlede og temmelig dyre bompengeforliket, som fungerte som redningsplanke for flertallsregjeringen etter Frps internopprør i fjor. – Vi er ikke bundet av Granavolden eller noen avtaler med regjeringen. Vi tar det fra sak til sak, sier Morten Stordalen til Klassekampen. TREKKER SEG: Siste omdreining i bergenspolitikken er at skolebyråd Linn Kristin Engø (Ap) i går ettermiddag varslet at hun trekker seg fra stillingen. Bakgrunnen er den såkalte Vigilo-saken, der sensitiv informasjon – blant annet om barn i familier som levde på skjult adresse eller med voldsalarm – ufo...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.