Coronaviruset: Derfor trenger du ikke miste nattesøvnen

Hvor farlig er egentlig Coronaviruset fra Wuhan? Alt fra «ordentlig skummelt» helt til «svartedauden 2.0», alt ettersom hvilke aviser du leser. Men før du bunkrer opp med hermetikk, full smittefare-hyre og låser døra – les dette: 1) Viruset forårsaker en slags lungebetennelse Coronavirus er en egen type «virusfamilie» som forårsaker vanlig forkjølelse i de fleste tilfellene. Det viruset som har brutt ut i fortrinnsvis Hubei-provinsen i Kina nå, er en hittil ukjent variant i denne virusgruppen. Fagfolk har gitt det navnet 2019-nCoV. Folkehelseinstituttet beskriver varianten som «et luftveisvirus som noen ganger kan føre til alvorlig sykdom hos mennesker». Flere av de som hittil […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.