ANTAKELIG IKKE LEDER: Så blir altså Sylvi Listhaug finanspolitisk talsperson for Fremskrittspartiet, men ledervervet i finanskomitéen på Stortinget synes utenfor rekkevidde: Ifølge Dagbladets kilder insisterer nemlig Høyre på at partiet skal beholde lederposisjonen, selv om det nå også har finansministeren. Regjeringspartiet legger de siste kortene i stortingskabalen onsdag ettermiddag. Samtidig får Dagbladet bekreftet at avtroppende klima- og miljøminister Ola Elvestuen havner i utenriks- og forsvarskomitéen.

Ok, lang notis, her sprekker tidsskjemaet ditt:

«THE ART OF THE DEAL»: Vil Donald Trump gå inn i historien som en «peacemaker in the Middle East»? Svaret er nei – og i verste fall det motsatte. Side om side med Israels statsminister Benjamin Netanyahu presenterte han i går sitt forslag til «realistisk tostatsløsning», temmelig blottet for realisme:

«Et politisk sirkus» som «dreper utsikten til en fremforhandlet løsning», uttalte Palestinas ambassadør til Storbritannia, mens den palestinske presidenten Mahmoud Abbas slo fast: «Vi sier det igjen – nei, nei, nei til 'the deal of the century'».