Nyhetsbrev fredag 7. februar: Høyreekstrem terrortrussel + Butt-edge-edge + Skjerper klimamålene

KUTTPOLITIKK: Bare en uke etter at regjeringen mottok den massive «Klimakur 2030»-rapporten, skjerpes nå klimamålene«Norge skal ta en lederrolle i å kutte utslipp, både nasjonalt og internasjonalt», lover finansminister Jan Tore Sanner (H). Fra før har Norge sammen med EU forpliktet seg til å kutte 40 prosent av utslippene innen 2030. Nå oppjusteres det norske tallet til minst 50 og i beste fall 55 prosent (sammenlignet med 1990). Gjennom Parisavtalen ble landene enige om å fornye og oppjustere sine klimamål hvert femte år fra og med 2020 – Norge er ett av få land som nå holder fristen for å gjøre dette. MÅTTE BEKLAGE: Aftenposten har satt en foreløpig norgesrekord i fordreid fremstilling av statistikk i sin artikkel om «fastlegenes verste historier» i dagens A-magasinet, men redaktør Trine Eilertsen legger seg da også helt flat«Dette er misbruk av statistikk og ikke en måte vi skal fremstille tall på», skriver hun om egen avis (for øvrig på Facebook-veggen til Sven Egil Omdal, som var kjapp til å kritisere hvordan en økning på 0,3 prosent i antall konsultasjoner hos fastleger fra 2017 til 2018 ligner en eksplosjon i avisas grafikk – det er flere eksempler også). Selve artikkelen om de frekke pasientene er jo artig, men helheten er ikke uproblematisk: Når anonymiserte anekdoter om hvor lett det er å kreve og få uføretrygd (det går etter «noen måneder», ifølge fastlegens fortelling) presenteres sammen med g...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.