Nyhetsbrev torsdag 6. februar: Millioner til eks-statsråder + Romneys historiske tale + Er Giske en «tillitsmann»?

ALLER FØRST: Se lederen for venstrepartiet Die Linke i Thüringen i Tyskland, Susanne Hennig, «overrekke» en blomsterbukett til Thomas Kemmerich i liberale FDP, som ved å ta innvandrerfiendtlige AfD inn i varmen sikret seg jobben som delstatspresident onsdag. «TILLITSMANNEN»: For bare to år siden slo Ap-ledelsen fast at Trond Giske har brutt partiets etiske retningslinjer om seksuell trakassering og uønsket seksuell oppmerksomhet, men nå ligger det (nok en gang) an til politisk comeback: Flere mener nemlig at Giske er en naturlig kandidat til ledervervet i Trøndelag Ap, partiets mektigste fylkeslag. Kommentator Jens Kihl i Bergens Tidende har et hot take i sakens anledning: Han har lest i Einar Gerhardsens 89 år gamle bok «Tillitsmannen» for å finne ut om Giske faktisk er en tillitsmann etter landsfaderens prinsipper. Svaret er nei. «Det er forskjell på å få fleirtal og å få tillit. Det handlar om moralsk autoritet: Heilt utan å bryte nokon lov, kan ein leve sitt liv eller skikke sitt verve slik at ein mistar tilliten frå delar eller alle ein ønsker å representere», skriver Kihl. Han sakser også direkte fra Gerhardsen i en passasje om hvordan partiliv og privatliv henger sammen: «En god tillitsmann må derfor under alle forhold, i sin private som i sin offentlige opptreden, huske sitt ansvar og sine forpliktelser overfor den organisasjon...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.