VIL IKKE LA SEG MOBBE: USAs Trump-lojale justisminister William Barr setter tilsynelatende foten ned og sier han har fått nok av de endeløse Twitter-angrepene fra landets president. Det er helt «umulig» å utføre jobben dersom Trump ikke roer seg, uttalte han i et intervju med ABC News i går kveld: «I cannot do my job here at the department with a constant background commentary that undercuts me».

Bakgrunnen for intervjuet er den siste ukens kontrovers rundt straffeutmålingen i saken mot den tidligere Trump-rådgiveren Roger Stone. Aktoratet la ned påstand om syv til ni års fengsel for Stone, som er kjent skyldig i å ha løyet til Kongressen og forsøkt å påvirke vitner under etterforskningen av Russlands innblanding i presidentvalget 2016. Trump kritiserte straffeutmålingen kraftig, hvorpå justisdepartementet varslet at de ville gripe inn og anbefale lavere straff. Resultatet ble at alle fire medlemmer av aktoratet trakk seg.

Justisminister Barr har insistert på at han grep inn i saken allerede før Trump involverte seg, men må vitne om akkurat dette for justiskomitéen i Reprsentantenes hus i mars.

ENDELIG NORMALT: Folkeaksjonen Nei til Bompenger (FNB) steg til værs på meningsmålingene og skapte panikk sentralt i Fremskrittspartiet før kommunevalget i fjor – i Bergen endte protestlista med 16,7 prosent oppslutning, noe som gjorde Trym Aafløy og kompani til byens tredje største gruppe i bystyret. Men nå har bergenspolitikken «normalisert seg», skal vi tro Bergens Tidende-kommentator Morten Myksvoll, som tar for seg avisas ferske meningsmåling: