Nyhetsbrev torsdag 13. februar: NTB dropper ikke Resett + Bombetrussel etter SAS-reklame + Koronakrisen

DROPPER IKKE RESETT: Norsk Telegrambyrå (NTB) kan virke å ha fått litt kalde føtter for sitt kundeforhold med Resett etter at styret i Norsk Redaktørforening tirsdag denne uka bestemte at Helge Lurås ikke kan bli opptatt som medlem. En undersøkelse (vel, mer en stikkprøve) fra medieforskere har tidligere konkludert med at cirka 65 prosent av artiklene på Resett er stoff levert av NTB. Nyhetsbyrået har tidligere stilt krav om at Resett stenger kommentarfeltet for NTBs kriminalsaker og artikler om temaer som «genererer et høyt konfliktnivå». Nå vil NTBs nyhetsredaktør Sarah Sørheim «med stor sannsynlighet» kreve en avtale som tvinger Resett til å stenge kommentarfeltet under samtlige NTB-artikler. Redaktørforeningen begrunnet tidligere denne uka sin «Lurås-nekt» med at han «ikke forholder seg til alminnelige publisistiske prinsipper». Dette får visst ingen konsekvenser for bruk av innhold fra NTB, skal vi tro Sørheim, som likevel sier: – Når ikke-redaksjonelle medier bruker vårt innhold på sine plattformer, så stille det litt andre krav til hvordan sakene skal presenteres og merkes. Lurås varsler at han vil kontakte advokat for råd om hvordan han kan «stanse en slik diskriminering». KORONAKRISE: EU-landenes helseministre er i dag samlet til krisemøte i Brüssel for finne ut hvordan de kan hindre spredning av «det nye koronaviruset» – Tysklands helseminister Jens Spahn advarer mot mulig medisinmangel i Europa. Samtidig er det registrert 242 nye dødsfall i den kinesiske Hubei-provinsen...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.