Nyhetsbrev: Folkeavstemning setter Colombia-freden i fare og Brende flyttet byråkrater for å pynte på statistikken

(Foto: DEA)

Oljepengebruken i statsbudsjettet ser ut til å øke med 18 eller 21 milliarder. Ellers: Sjokkresultat i natt Fredsprosessen i Colombia – der Norge har vært en sentral tilrettelegger – er kastet ut i uvisshet igjen, etter at folket overraskende stemte mot den ferdigforhandlede avtalen med Farc-geriljaen. Selv om president Juan Manuel Santos og Farc-leder Timoleon Jimenez signerte avtalen i forrige uke er den dermed ikke ratifisert, og Santos har tidligere uttalt at det ikke finnes noen «plan B». 50,2 prosent stemte mot avtalen, mens 49,8 prosent stemte for - en forskjell på under 63 000 stemmer av totalt 13 millioner. (Valgdeltagelse: under 40 prosent). Etter avtalen skulle Farc legge ned våpnene og bli et politisk parti etter en 52 år lang krig som har tatt 260 000 menneskeliv. Mange colombianere mistror imidlertid Farcs motiver, er redde for marxistenes nye politiske innflytelse, eller er motstandere av at geriljasoldatene får de facto immunitet mot fengselsstraff for tidligere forbrytelser samt pengestøtte for integrering i sivilsamfunnet.  – Realiteten er at det er et knappest mulig flertall som har sagt nei. Det innebærer at man nå er i en veldig uklar situasjon, sa Børge Brende til NTB i morges.   Innbruddstyv selger alarm Det ville tatt flere dagsverk å oppsummere Donald Trumps mareritt-valgkampuke (få med deg referatet fra den absurde talen hans lørdag kveld<...>

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.