Nyhetsbrev: Helseministeren vil droppe straff for narkobruk og kristen skole gir helsesøstre pubertets-munnkurv

Helseminister Bent Høie (H).

Visepresidentdebatten i natt var så kjedelig at jeg overlater referatet til andre (kortversjon: Mike Pence bryr seg mer om 2020-valgkampen enn å forsvare Trump, og debatten er glemt imorra). Spnekter å oppgi EØS-motstanden i eventuelle regjeringsforhandlinger med Ap etter valget (fordi Brexit). Partiledere som ikke klarte å la proffboksing-vitsene ligge i trontaledebatten: Knut Arild Hareide, Erna Solberg, Jonas Gahr Støre, Trine Skei Grande. Ellers:   Statsråden vil droppe narkostraff Helseminister Bent Høie ber nå i klartekst om hjelp i stedet for straff - oppfølging i helsetjenesten og ikke justissystemet - for mennesker som tas for narkotikabruk. Så selvfølgelig kan en radikal politisk omlegging høres ut: «Hovedmålet i narkotikapolitikken er å begrense skadevirkningene av rusmisbruk på både samfunn og den enkelte. Narkotikabruk er først og fremst et helseproblem. Det er med det utgangspunktet problemene kan løses. De som tas for bruk og besittelse av narkotika – til eget bruk – trenger først og fremst å få oppfølgning og en vei videre. Derfor vil jeg at Høyres program for neste stortingsperiode skal slå fast at hjelp, ikke straff, skal være utgangspunktet for å følge opp dem som tas for bruk og besittelse av narkotika.» ...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.