Visepresidentdebatten i natt var så kjedelig at jeg overlater referatet til andre (kortversjon: Mike Pence bryr seg mer om 2020-valgkampen enn å forsvare Trump, og debatten er glemt imorra). Spnekter å oppgi EØS-motstanden i eventuelle regjeringsforhandlinger med Ap etter valget (fordi Brexit). Partiledere som ikke klarte å la proffboksing-vitsene ligge i trontaledebatten: Knut Arild Hareide, Erna Solberg, Jonas Gahr Støre, Trine Skei Grande. Ellers:

 
Statsråden vil droppe narkostraff
Helseminister Bent Høie ber nå i klartekst om hjelp i stedet for straff - oppfølging i helsetjenesten og ikke justissystemet - for mennesker som tas for narkotikabruk. Så selvfølgelig kan en radikal politisk omlegging høres ut: «Hovedmålet i narkotikapolitikken er å begrense skadevirkningene av rusmisbruk på både samfunn og den enkelte. Narkotikabruk er først og fremst et helseproblem. Det er med det utgangspunktet problemene kan løses. De som tas for bruk og besittelse av narkotika – til eget bruk – trenger først og fremst å få oppfølgning og en vei videre. Derfor vil jeg at Høyres program for neste stortingsperiode skal slå fast at hjelp, ikke straff, skal være utgangspunktet for å følge opp dem som tas for bruk og besittelse av narkotika.» Men hva mener Anders Anundsen?

 

Tory vs. næringslivet
De konservatives landsmøte i Storbritannia blir karakterisert som «the return of the Nasty Party» av opposisjonen etter atinnenriksminister Amber Rudd foreslo at alle bedrifter skal pålegges å føre egne registre over utenlandske ansatte. «Hvis jeg ønsker å snakke om innvandring, ikke kall meg rasist», sa ministeren til BBC i går. Her er forøvrig Theresa Mays landsmøtetale fra i dag.
Bistandsmillionærer
VG avslører at den tidligere UD-direktøren Gro Nystuen sammen med de mangeårige UD-konsulentene Kjetil Tronvoll og Njål Høstmelingen har tatt ut millioner i utbytte fra konsulentselskapet International Law and Policy Institute (ILPI), etter å ha fått kontrakter verdt 63,4 millioner kroner fra Utenriksdepartementet uten anbud. 81 prosent av selskapets omsetning har kommet fra bistandsbudsjettet. – Det at et privat selskap går med overskudd og tar ut utbytte må vi bare akseptere, sier kommunikasjonssjef Frode Overland Andersen i UD til VG.