«KJEKLEDEBATT» Det var duket for en slags statsministerduell i et utvidet Politisk kvarter på NRK onsdag morgen – Erna Solberg (H) møtte Trygve Slagsvold Vedum (Sp) (halvparten av de ekstra fem minuttene gikk med til at sistnevnte ikke ville svare på om han er statsministerkandidat, men heller ønske «god morgen til alle som har stått opp på en litt sånn derre kald desembermorgen» og mere til).

Både regionreform og EØS-avtalen ble tema (sistnevnte brakt til torgs av Solberg, som pekte på problemene britene nå står overfor). – Synes du det går bra med Storbritannia, fulgte programleder Ingunn Solheim opp overfor Vedum, som svarte: – Men dem skal jo melde seg ut… Heldigvis, da, så gjorde ikke det norske folk det samme som Storbritannia og meldte seg inn.

Bergens Tidende fulgte til overmål sendingen live og postet små analyser underveis. Vedum ble trukket fram som god i første del (om regionreform og strukturendringer), mens Solberg var best på diskusjonen om nye jobber og politiske løsninger for framtida. «(…) men dette vart ein kjekledebatt om ting vi har høyrt før, og då vinn han som høyres trivelegast ut», skrev Hans Kristian Mjelva til slutt.

APROPOS STORBRITANNIA: I kveld kommer statsminister Boris Johnson til Brussel for å møte EU-kommisjonens leder Ursula von der Leyen ansikt til ansikt for første gang siden januar – målet er å løse de politiske flokene som gjør at forhandlingen om en frihandelsavtale akkurat nå står i stampe.