Nyhetsbrev 6. september: Her må Alliansen-kandidatene flytte seg fra Motvind-markering

KOM IKKE: Organisasjonen Motvind Norges markering mot vindkraft foran Stortinget på lørdag ble preget av den siste ukas konflikter rundt ytre høyre-aktørers forsøk på å bli en del av bevegelsen. Bakgrunnen er at mikropartiet Alliansen, som i dag er en del av det høyreekstreme miljøet i Norge og har flere kandidater med tette bånd til nynazist-organisasjonen Den nordiske motstandsbevegelsen på valglistene, i august ble invitert til et Motvind Norge-arrangement på Buheii i Kvinesdal. I ettertid reagerte flere på at naturvernerne ikke tok tilstrekkelig avstand fra partiet eller beklaget. Da det endelig skjedde, var det for mange politikere for seint: Ola Elvestuen (V) trakk seg fra markeringen foran Stortinget og fikk følge av Rasmus Hansson (MDG). Lørdag morgen ble det klart at Kirsti Bergstø (SV) og Trine Lise Sundnes (Ap) heller ikke ville stille. Også Norges Naturvernforbund trakk seg: – Vi synes ikke Motvind Norge har håndtert kritikken om sammenblanding med ytre høyre godt nok til at vi ønsker å dele plattform med dem i dag, sa leder ...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.