KOM IKKE: Organisasjonen Motvind Norges markering mot vindkraft foran Stortinget på lørdag ble preget av den siste ukas konflikter rundt ytre høyre-aktørers forsøk på å bli en del av bevegelsen. Bakgrunnen er at mikropartiet Alliansen, som i dag er en del av det høyreekstreme miljøet i Norge og har flere kandidater med tette bånd til nynazist-organisasjonen Den nordiske motstandsbevegelsen på valglistene, i august ble invitert til et Motvind Norge-arrangement på Buheii i Kvinesdal.

I ettertid reagerte flere på at naturvernerne ikke tok tilstrekkelig avstand fra partiet eller beklaget. Da det endelig skjedde, var det for mange politikere for seint: Ola Elvestuen (V) trakk seg fra markeringen foran Stortinget og fikk følge av Rasmus Hansson (MDG). Lørdag morgen ble det klart at Kirsti Bergstø (SV) og Trine Lise Sundnes (Ap) heller ikke ville stille. Også Norges Naturvernforbund trakk seg: – Vi synes ikke Motvind Norge har håndtert kritikken om sammenblanding med ytre høyre godt nok til at vi ønsker å dele plattform med dem i dag, sa leder Truls Gulowsen til Filter Nyheter.

Én som imidlertid dukket opp sammen med flere partifeller, var Alliansen-leder Hans Jørgen Lysglimt Johansen. Arrangørene ba ham eksplisitt om å gå, noe som kulminerte i munnhuggeri mellom Motvind Norge-representanter og Alliansen-kandidat Stig Andersen:

https://twitter.com/FilterNyheter/status/1434091881139429380