Nyhetsbrev 7. september: Listhaug måtte svare for Tybring-Gjeddes hijabstunt

God formiddag!


BETALER TILBAKE ETTERLØNN: Minst fem tidligere stortingsrepresentanter må betale tilbake etterlønn fra deres periode på Stortinget, skriver Dagens Næringsliv. Når politikere går ut av Stortingen kan de søke om etterlønn hvis de kan vise til at de er arbeidssøkende eller gjennomfører kompetanseheving, altså et sikkerhetsnett for dem som står uten inntekt. De som har fått ny inntekt, skal rapportere dette.                                              
  DN skrev mandag at Frp-politiker Jan Arild Ellingsen fikk over 800 000 kroner i etterlønn, samtidig som han drev et rådgivningsselskap. Ellingsen svarer avisen at «min privatøkonomi har du ingenting med». Stortingsdirektør Marianne Andreassen opplyser at saken skal undersøkes og vurderes opp mot regelverket. Ytterligere fire politikere fra flere partier har mottatt etterlønn mens de har vært i arbeid og fått inntekt, skriver DN tirsdag morgen. De fire politikerne beklager og sier de er i dialog med Stortinget om å rette opp feilen. Det gjelder Gunnar Gundersen (H), Truls Wickholm (Ap), Anne Tingelstad Wøien (Sp) og Harald Tom Nesvik (Frp). 
    Aftenposten-kommentator Andreas Slettholm mener at politikernes ordninger om både pendlerbolig (hallo&...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.