HÅPET ER UTE: Tirsdag gikk et nytt ras mens redningsmannskap var i rasområdet i Ask i Gjerdrum. Raset, som av NVE karakteriseres som en naturlig avskalling fra skredkanten, var 30 meter bredt, to meter dypt og opptil ti meter høyt. Lete- og redningsmannskapet trakk seg raskt ut, og er i god behold. Området overvåkes kontinuerlig av droner, og en alarm ble utløst idet raset gikk. Politiets innsatsleder Roy Alkvist beskriver letearbeidet som «veldig risikofylt». Inntil videre er det for farlig å fortsette letingen til fots, melder NRK. På pressekonferansen klokken 15 uttalte nettopp politimester Ida Melbo Øystese at «det er ikke lenger håp om å finne mennesker i live». Fortsatt er tre personer savnet.

VIKTIG VALG: Det ligger an til en svært spennende dag i Georgia, der både avtroppende president Trump og påtroppende president Biden i går var til stede for å drive valgkamp for sine kandidater: Demokratene er helt avhengig av å kapre begge senat-setene for å sikre flertall i Kongressen og maksimalt gjennomslag for Biden-politikk de neste to årene, men løpet er ennå tilnærmet dødt mellom henholdvis Jon Ossoff (D)–David Perdue (R) og Raphael Warnock (D)–Kelly Loeffler (R).

TV2s USA-kommentator Thor Steinhovden har en interessant gjennomgang av hva som står på spill – og hvorfor utfallet er høyst usikkert: «For det første gjør koronasituasjonen at stemmegivningen blir enda mer uforutsigbar. For det andre har demokratene samlet inn over 1,7 milliarder kroner […], dobbelt så mye som Loeffler og Perdue […]. For det tredje kan Trumps falske valgfuskanklager ende opp med å svekke den republikanske valgdeltakelsen».

PEKTE PÅ PENCE: Til tross for massive reaksjoner på den umusikalske, men først og fremst ikke-demokratiske telefonen til Georgias valgsjef Brad Raffensperger (R) i helga, fortsetter Donald Trump sin halvbevisste sammensausing av ubegrunnede påstander om valgjuks, feiltolkninger av den amerikanske grunnloven og en misforstått idé om at en andre presidentperiode fortsatt er mulig.