Nyhetsbrev 4. januar: Dette er Trumps avslørende telefonsamtale

NEI TIL UTLEVERING: En domstol i London besluttet mandag at Wikileaks-gründer Julian Assange ikke kan utleveres til USA, der han venter straffeforfølgelse for datainnbrudd og spionasje etter å ha publisert tusenvis av graderte dokumenter. Den britiske dommeren mener Assanges mentale helsetilstand og risikoen for at han kan begå selvmord taler mot en utlevering – amerikanerne er ventet å anke avgjørelsen.

Assanges støttespillere har over tid fremholdt at saken i realiteten handler om pressefrihet og amerikanske forsøk på «å kriminalisere undersøkende journalistikk». Hele rettsprosessen i London har også vært gjenstand for sterk kritikk, blant annet fra Reportere uten grenser (RSF), som hevder at internasjonale observatører systematisk er blitt forsøkt utestengt fra rettslokalene. NY...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.