Nyhetsbrev 31. august: Her forlater den siste amerikanske soldaten Afghanistan

AVLYTTET ORDFØREREN: I dag begynte rettssaken mot Nittedals suspenderte ordfører Hilde Thorkildsen (Ap), som sammen med en medtiltalt mann risikerer opptil ti års fengsel for grov korrupsjon. Kjernen i saken er et boligprosjekt nord i kommunen, der det etter planen skal bygges 300 boliger. Et enstemmig kommunestyre vedtok å regulere området til boliger i 2016. Tre år tidligere skal ordføreren via omveier ha mottatt 125 000 kroner fra firmaet til den medtiltalte mannen, som har eierinteresser i boligprosjektet. Thorkildsen nekter straffskyld og hevder at pengene var betaling for klær – de gikk formelt til firmaet Bare Fine Klær AS, som hun eide halvparten av. Økokrim mener firmaet var på konkursens rand og beskriver dette som et mulig motiv. De har i en periode avlyttet ordførerens telefon og planlegger å avspille opptak i retten. Også den medtiltalte mannen nekter straffskyld. SMITTEBOOM: I forrige uke ble det registrert 8217 tilfeller av koronasmitte i Norge – det står i sterk kontrast til Folkehelseinstituttets anslag for en drøy måned siden. Den gang oppfordret FHI til «årvåkenhet» om delta-va...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.