Nyhetsbrev 30. august: 2,1 millioner i bøter etter Extinction Rebellion-aksjoner

Extinction Rebellion sperrer veien i Frederiks gate foran slottet.

NORSK PERSONELL UTE: Mandag morgen bekrefter forsvarsminister Frank Bakke-Jensen overfor NRK at alt norsk personell er ute av Afghanistan. Flyet tok av fra Kabul klokken 05.26. Bakke-Jensen beskriver situasjonen personellet har jobbet under som «helt ekstrem»: – Dette har vært en beleiret flyplass. Som også har hatt helt åpne terrortrusler, det har vært terroraksjoner forsøkt mot flyplassen, noen har lyktes, noen har ikke det.  Like før klokken halv ti mandag ble det avfyrt raketter rettet mot flyplassen i Kabul, men rakettene skal ha nådd et nabolag like ved. Øyevitner forteller til avisen The Guardian at rakettene ble fyrt ut fra en bil. Ingen har så langt påtatt seg skyld. Søndag møtte USAs president Joe Biden familiemedlemmer til de 13 amerikanerne som ble drept i terrorangrepet mot flyplassen i Kabul torsdag, skriver Washington Post. Terrorgruppen IS-K har tatt på seg ansvar for angrepet der minst 170 mennesker ble drept, og Det hvite hus har erklært IS som den størst...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.