Nyhetsbrev 29. januar: Regjeringen trosser råd fra FHI

God fredag! «UAKSEPTABELT»: Filter Nyheter avslørte i går hvordan regjeringen trosset faglige råd fra både Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet da de tillot utenlandske soldater å sitte i innreisekarantene i grupper på 40 personer i en tid da dette var sterkt strammet inn for alle tilreisende. Dette skjedde i forbindelse med den nå avlyste «Joint Viking»-øvelsen – og til tross for gjentatte advarsler og sterke karakteristikker fra FHI, som kalte det både «uakseptabelt» og «uforsvarlig». Hele fem ganger i løpet av desember og januar gjorde helseetatene det skriftlig klart for regjeringen at de var sterkt uenig i unntaksordningen, men uten at regjeringen tok rådene til følge. Les […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.