Nyhetsbrev 29. januar: Regjeringen trosser råd fra FHI

God fredag!

«UAKSEPTABELT»: Filter Nyheter avslørte i går hvordan regjeringen trosset faglige råd fra både Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet da de tillot utenlandske soldater å sitte i innreisekarantene i grupper på 40 personer i en tid da dette var sterkt strammet inn for alle tilreisende. Dette skjedde i forbindelse med den nå avlyste «Joint Viking»-øvelsen – og til tross for gjentatte advarsler og sterke karakteristikker fra FHI, som kalte det både «uakseptabelt» og «uforsvarlig». Hele fem ganger i løpet av desember og januar gjorde helseetatene det skriftlig klart for regjeringen at de var sterkt uenig i unntaksordningen, men uten at regjeringen tok rådene til følge. Les hele artikkelen her.

REDDIT-REVOLUSJON: Fredag skriver vi også om den helt hinsides oppturen for GameStop-aksjen, som har fått spekulanter i mektige hedgefond til å skjelve i dressbuksene: Dette kan være et tveegget sverd, påpeker sjeføkonom Frank Jullum i Danske Bank overfor Filter Nyheter – han frykter et «bredt markedsfall» som går ut over alle, mens andre fryder seg over at småinvestorer fra online-forumet Reddit har klart å tvinge shorterne i kne og vist fram hvor totalt løsrevet utviklingen i aksjemarkedene er fra økonomien i den «virkelige» verden.Les deg opp og døm selv.

PANDEMIVALG: Statsminister Erna Solberg og Høyre gjør det svært godt i 

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.