Nyhetsbrev 25. november: Statsminister Vedum?

STATSMINISTER VEDUM? Senterpartiet gjør det oppsiktsvekkende godt på Norstats desembermåling for Aftenposten og NRK. Med 20,2 prosent oppslutning (fram 5,3 prosentpoeng) er partiet landets tredje største og puster Arbeiderpartiet (21,2 prosent, tilbake 2,3) i nakken. Selv om de spurte i undersøkelsen er tydelige på at Erna Solberg er foretrukken statsministerkandidat, står Høyre på stedet hvil med 25,2 prosent oppslutning. Når både Venstre og KrF faller under sperregrensa (sistnevnte kan være helt ute av Stortinget), ser det mørkt ut for regjeringsprosjektet. Samtidig blir styrkeforholdet mellom Ap og Sp mer uavklart. Sistnevnte har ikke gjort like gode målinger siden EU-kampen på 90-tallet. Vedum vil verken bekrefte eller avvise at han er statsministerandidat: – Sp ønsker en Sp-Ap-basert regjering som skal utvikle hele Norge. Jeg kommer til å ha fokus på sakene hele tida, for det er det som betyr noe, sier partilederen. «Nå er det fugleskremselet som flyr høyt», skriver kommentator Lars Nehru Sand (med henvisning til Vedums opptreden på NRK-programmet «Maskorama»). Mens...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.