SISTE: Det er fortsatt ingen avtale mellom Storbritannia og EU etter at sistnevnte nektet å akseptere et foreslått kompromiss (som i realiteten bare er et litt mildere krav fra britene) når det gjelder retten til å fiske i britiske farvann – mer her.

TAPTE IGJEN: Miljøorganisasjonene gikk på et solid nederlag da Høyesterett avsa dom i klimasøksmålet mot staten tirsdag formiddag – vi fulgte domsavsigelsen i denne detaljerte Twitter-tråden og har straks en artikkel ute. Til VG sier Greenpeace-leder Frode Pleym at organisasjonene nå vurderer å anke dommen til Den europeiske menneskerettighetsdomstolen.

VAR IKKE FORPLIKTET: På grunn av det absurde elementet i det hele, vakte det før helga en viss oppsikt at den islamfiendtlige og statsstøttede stiftelsen Human Rights Service (HRS) fortsetter i sitt fullstendig monomane spor der muslimer og islam blir fremstilt som årsaken til alt som er galt i verden – også grov porno på nettet skyldes visst nå innvandrere fra Midtøsten.

Men i går fikk vi et eksempel på hvordan denne retorikken faktisk får reelle konsekvenser for mennesker når kokkereality-deltaker og friluftskvinne Amy Mir fra Stavanger viser fram all den uverdige hetsen hun og familien har mottatt etter at Hege Storhaug postet et blogginnlegg om at «NRK fortsetter islamiseringen av Norge» fordi Mir og søsteren hadde på seg hijab på fjernsyn.