Nyhetsbrev 20. januar: Nå vurderer Trump å starte «The Patriot Party»

DONALDS SISTE DAG: Vi er inne i de aller siste timene av Donald Trumps presidentskap – formelt sitter han med makta fram til klokken 18 norsk tid, da Joe Biden tar over (selve seremonien begynner en time før).

  • I natt kom det som ventet en lang liste over benådninger og straffereduksjoner: Trump holder blant annet sin hånd over den høyreradikale «mesterhjernen» Steve Bannon, som var tiltalt for underslag og svindel (og i en periode på noen måneder var sjefstrateg i Det hvite hus før han fikk sparken).
  • Som om ikke det var nok, ugyldiggjorde Trump også sin egen ethics executive order fra 2017, som var del av hans mye omtalte valgkamputspill om å «drenere sumpen» i Washington – nå får den avsatte presidentens arbeidsløse rådgivere mulighet til å drive lobbyvirksomhet i den amerikanske hovedstaden likevel.
  • I går publiserte Det hvite hus Trumps 

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.