VAKSINENYTT: Regjeringen og helsemyndighetene har innkalt til pressekonferanse om videre vaksinestrategi i kveld klokken 18 – et ekspertutvalg har anbefalt at AstraZeneca og Johnson & Johnson-vaksinene tas ut av programmet (kilder sier til VG onsdag formiddag at førstnevnte vrakes), samtidig som Folkehelseinstituttet har kommet med forslag til vaksinefordeling i tiden som kommer.

FRYKTER «FULL KRIG»: Etter økende uro de siste ukene har konflikten mellom den israelske hæren og militante grupper i Palestina nå eskalert til den verste volden regionen har sett på flere år. Minst 40 personer er døde, inkludert 35 palestinere (ti av dem barn) og fem israelere. Rundt 200 palestinere og 90 israelere skal være skadet i angrepene.

Flere enn 1000 raketter er blitt avfyrt fra Gaza mot sørlige og mer sentrale byer i Israel (inkludert Tel Aviv) siden mandag, ifølge den israelske hæren, som har svart med omfattende luftangrep i et forsøk på å ramme militære ledere i Hamas, men der flere sivile er blitt drept (blant annet etter at to boligblokker på Gazastripen kollapset).

FNs sikkerhetsråd holder i dag hastemøte om den urovekkende utviklingen, samtidig som det internasjonale samfunnet har fordømt voldshandlingene. «Ledere på begge sider har et ansvar for nedtrapping», het det i en Twitter-melding fra FNs spesialkoordinator for fredsprosessen i Midtøsten, Tor Wennesland, tirsdag. Han advarer mot at situasjonen kan utvikle seg til «full krig».