Nyhetsbrev 14. mai: 31 barn drept så langt i Israels offensiv

BRUKTE MEDIENE: Talspersoner for Israels militære styrker forledet sent i går kveld internasjonale medier til å tro at en invasjon på bakken i Gaza var i gang. Det var ikke riktig, men nyhetsmeldingene skal ifølge Jerusalem Post ha ledet til at Hamas og Islamsk hellig krig sendte sine førstelinje-soldater inn i tunneler som forberedelse til bakkekrig – de samme tunnelene som var hovedmålet for nattas israelske bombing fra lufta. (Nettverket under bakkeplan regnes som sentralt i gjennomføringen av rakettangrep mot Israel). Militæroperasjonene rammer sivile i Gaza svært hardt. I natt traff en av de israelske bombene boligen til en kvinne og tre barn som ble drept. Så langt i offensiven er 31 barn og 19 kvinner blant de 119 drepte, ifølge palestinske selvstyremyndigheter. På israelsk side er ni mennesker døde. The Guardian påpeker at tidspunktet for krigen passer Benjamin Netanyahu godt, da den setter alle forsøk på regjeringsdannelse uten den korrupsjonstiltalte statsministeren på vent og styrker imaget hans som en leder som er kompromissløs overfor Hamas. Den langsiktige innenrikspolitiske effekten er mer uklar, og Netanyahus kritikere mener de siste ukene viser at hans viktigste kort – å holde konflikten unna vanlige israeleres liv – har vært en bløff lenge. KOMMUNEKAMPEN: FHI ser ut til å ha

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.