Norsk narkotikapoliti-parodi ble fjernet fra Twitter

Narkotikapolitiforeningas logo til venstre, parodien til høyre.

Først av alt: Vi aner ikke hvem som står bak. Men twitter-kontoen Norsk Politinarkotikaforening fikk oss til å trekke på smilebåndet da den oppsto for et par dager siden med skarp parodi på mer kjente Norsk Narkotikapolitiforening. Det gjorde den med twitter-hendelen @realnpnf, rundt 100 følgere og tweets som dette: ss01 s02   204 Riktignok bare fram til i går. Da ble kontoen ble stengt av Twitter for brudd på reglene om å utgi seg for å være noen andre enn den man er. Det kunne «originalen» selv melde om i sosiale medier: https://twitter.com/nnpf3/status/796732335072968704 Mange i sosiale medier reagerer på det de oppfatter som knebling av en kritisk satirekonto. Bård Standals Facebook-oppdatering om saken er for eksempel delt 164 ganger.

Juridisk sjanseløse

Norsk narkotikapolitiforening er ingen offentlig instans, men en privat interesseorganisasjon bestående av politifolk, fengselsbetjenter og tollere som blant annet kjemper mot en oppmyktning av narkotikalovgivningen. På den annen side bruker de «politi» i navnet og opptrer gjerne i politiuniformer i den offentlige debatten – med Politidirektoratets velsignelse. – Foreningen har ikke gått til domstolene, men til Twitter for å få stengt parodikontoen. Juridisk ville de ikke hatt sjans til å få den stengt, sier advokat og spesialist på ytring...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.