Opptøyer og trakassering i USA; et lokalsamfunn på forsvarsavtalens nåde i Norge

Så mye for ytringsfrihet og meningsbrytning: Norsk narkotikapolitiforening fikk i går Twitter til å stenge parodikontoen Norsk politinarkotikaforening. Nå er den heldigvis tilbake (med ny handle og logo), og holder den samme nivå som før anbefaler vi å følge. Ellers: Mens Donald J. Trumps heiagjeng i alternativhøyre raser over at den nyvalgte presidenten takket Hillary Clinton i sin seierstale valgnatta, og andre protestmarsjerer i gatene flere døgn for seint (i Portland, Oregon har det utartet til voldelige opptøyer), setter Trump sammen laget som skal jobbe med overgangen mellom administrasjonene. Dette omfatter innvandrings-hardliner Kris Kobach, som hevder han er mannen bak ideen om Mexico-mur, og (ifølge Politicos kilder) Myron Ebell, profilert klimaskeptiker som i likhet med Trump mener global oppvarming er en bløff. Steve Bannon, styremedlem i alternativhøyres favorittavis Bretbart og Trumps kampanjemanager, skal være blant de som vurderes som stabssjef - noe som i tilfelle vil være svært kontroversielt. Men CNN skriver at administrasjonen ellers fylles opp av folk fra den samme Washington DC-eliten Trump hevder å være et brudd med: Yrkespolitikere og lobbyister fra tenketankene. Da Trumps kanskje aller mest kontroversielle valgløfte - ...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.