Alt-right inn i vestvingen og bortprioritering av grov narkokrim i Bergen

Tett skydekke over hele landet ser ut til å frarøve oss synet av den største fulle «supermånen» siden 1948. Jaja. Ellers:
Donald J. Trump ga søndag sitt første skikkelige intervju som president-elect, og modererer standpunkter både på Obamas helsereform (visse deler av den kan bli bevart), Mexico-muren (vil bare være et gjerde enkelte steder) og deportering av 11 millioner udokumenterte innvandrere (fokus vil bli på å deportere de to-tre millionene med kriminelle rulleblad - hvilket ifølge New York Times er på nivå med antall deportasjoner i Obamas regjeringstid). Trump stadfestet også at han ikke vil ta noen omkamp om likekjønnede ekteskap - men er bestemt på at den ledige plassen i Supreme Court vil gå til en abortmotstander, og setter dermed den 43 år gamle Roe v Wade-avgjørelsen, som legaliserte abort i USA, i spill. Den som tror 70-åringen vil anta form av en «normal» president behøver ikke se lenger enn til mannens Twitter-konto for en realitetsorientering. Der har det blant annet kommet utfall mot New York Times (inkludert tilbakeviste påstander om storavisas abonnenttall) og de voldsomme protestaksjonene som har funnet sted i amerikanske byer etter valget i forrige uke. Og så er altså Steve Bannon utnevnt til sjefsstrateg og politisk rådgiver - tidligere arbeidende styreleder og de facto sjefredaktør for alt-right-nettavisa Breitbart, en publikasjon kjent for sine misogynistiske, fremmedfiendtlige og tidvis regelrett rasistiske oppslag.  

Moskva-venner vinner fram i øst

I Bulgaria går statsminister Boyko Borisov av etter at hans kandidat led nederlag i søndagens presidentvalg. Borisov le...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.