Svensk strømsjokk: Norge eier utenlandskabel med milliardinntekt

Det er ikke bare de kontroversielle kablene mellom Norge på den ene siden, og Storbritannia, Danmark, Tyskland og Nederland på den andre, som gir staten inntekter i milliardklassen mens den presser opp prisen. Gjennom Statkraft eier Norge nemlig også en kabel i Østersjøen mellom Sverige og Tyskland. Mellom de svenske og tyske kraftmarkedene er det i disse dager så store prisforskjeller at de såkalte flaskehalsinntektene på den norskeide kabelen blir enorme. I fjor ble kabelen drevet med et overskudd på 580 millioner svenske kroner. Så langt i år har den hatt inntekter på rundt tre milliarder. At norske Statkraft kan […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.