Russland slår tilbake mot strømforsyning og infrastruktur

RUSSLAND HAR RESPONDERT på Ukrainas voldsomme fremrykking østover i Kharkiv-regionen med artilleriangrep på vannforsyning, kraftverk og annen infrastruktur.

 Totalt ni millioner innbyggere skal ha hatt strømbrudd, mange har også manglet vann i berørte fylker som Kharkiv, Donetsk, Zaporizjzja, Dnipropetrovsk og Sumy.

Flere er dessuten meldt omkommet i angrep på boligblokker.

Myndighetene kaller de russiske anslagene er en kynisk hevn for de ukrainske seirene på slagmarken, som i helga har forbløffet en hel verden og potensielt kan være et vendepunkt i krigen.

På 48 timer tredoblet ukrainerne arealet som er gjenerobret fra invasjonsstyrkene, og inntok viktige byer som Kupiansk ved Oskil-elven og Izium ved Donets. 

«Vi lever heller uten gass, lys, vann og mat enn med dere», sa Volodomyr Zelenskyj i en tale rettet mot russiske makthavere i går kveld.

 «Verken kulde, sult, mørke og tørste er så skremmende som deres 'vennskap og brorskap'» skrev presidenten på Telegram i natt.

Bli abonnent for å lese videre

Støtter du oss allerede? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.