NAV-skandalen kan være enda større + USA kan takke kurdere for at de fant IS-leder + britisk nyvalg i desember

NAV-SKANDALEN KAN VÆRE ENDA STØRRE: Antallet mennesker som har blitt uskyldig dømt på grunn av NAVs feilpraktisering av lovverket rundt mottak av trygd i andre EU/EØS-land, er så stort at saken kan vise seg å være den mest omfattende rettsskandalen i norsk historie, ifølge jussprofessor Fridthjof Bernt ved Universitetet i Bergen. Arbeidsminister Anniken Hauglie kalte i går inn til pressekonferanse for å offentliggjøre at 48 nordmenn er feildømt siden 2012 (36 av de 48 har sittet fengslet). Men det kan vise seg at NAV har feilpraktisert lovverket helt siden EØS-avtalen ble innført på 90-tallet, skriver Rett24 i dag. På tross av at NAV mottok gjentatte varsler fra Trygderetten siden oktober 2017, fortsatte NAV sin praksis som om EØS-regelverket ikke eksisterte. I en av de første avgjørelsene skriver Trygderetten: «Han ble yrkesskadet i Norge i 2011 og på dette tidspunkt gjaldt fortsatt den gamle trygdeforordningen – forordning 1408/71, men det har ikke noen betydning fordi ny forordning har tilsvarende bestemmelser.» Trygderetten la til grunn at rettstilstanden på dette punktet ikke ble endret ved den nye forordningen. NAV endret ikke praksis før februar 2019, få måneder etter at Trygderetten varslet at den ville be EFTA-domstolen om en rådgivende uttalelse om rege...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.