Nå snakker Støre om at Breivik var medlem av Fremskrittspartiet

Ap-leder Jonas Gahr Støre.

Anders Behring Breivik drepte 77 mennesker under sitt angrep mot regjeringskvartalet og AUFs sommerleir på Utøya den 22. juli 2011. I tiden etterpå var Arbeiderpartiet opptatt av at terroristens tidligere medlemskap i Fremskrittspartiet ikke skulle bli et tema, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre i et intervju med Dagens Næringsliv.

- Jeg tror vi hadde berøringsangst for å si det som det var. Det ble en fortelling om at han hadde vært medlem, men så ble han rar og forsvant ut. Det som er vondere og dypere, er hva det er i et ideologisk landskap på høyresiden som trekker et ungt menneske på søken. Og hva han tok med seg derfra på veien videre mot terrordagen, sier Støre til avisa.

Han uttaler også følgende:

– Breivik sa at han begynte å få litt troen på demokratiet da Frp lå an til 30 prosent oppslutning før valget. Det er en ganske sterk setning som det ikke har vært oppmerksomhet om.

  • Les hvordan Carl I. Hagen, Siv Jensen og Ove A. Vanebo reagerer på Støres uttalelser lenger ned i saken.

Terroristen var Frp-medlem i ti år

Anders Behring Breiviks tidligere medlemskap i Frp ble kjent kort tid etter terrorangrepet. Allerede dagen etter bekreftet partiet at Breivik hadde vært tilknyttet. [caption id="attachment_2595" align="aligncenter" width="300"] Anders Behring Breivik.[/caption] Breivik meldte seg inn i 1999 og betalte sin siste kontingent i 2004, ifølge p...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.