Nå har HRS 4,6 millioner kroner på bok – sikter mot nytt overskudd

Halvårsregnskapet til den statsstøttede og islamfiendtlige stiftelsen Human Rights Service (HRS) er god lesning for daglig leder Rita Karlsen og informasjonsleder Hege Storhaug, som per i dag er de eneste ansatte: Etter seks måneders drift kan HRS skilte med 846 146 kroner i rent overskudd. Totalt har stiftelsen så langt i år hatt 1 814 524 kroner i inntekter, fordelt på 900 000 kroner i halvårlig tilskudd fra Justisdepartementet og hele 914 524 kroner i «støtte/kontigent/gaver». Utgiftene er i all hovedsak lønn til de to ansatte, viser halvårsregnskapet. På relativt få år har HRS bygd en solid egenkapital. Per 30. juni i år var den på 4,65 millioner kroner.

Millionoverskudd i 2019

I realiteten viser dette at stiftelsen er i ferd med å gjøre seg mindre avhengig av den årlige statsstøtten på 1,8 millioner kroner. Årsregnskapene fra 2015 til 2019 viser alle overskudd og en etter hvert betydelig egenkapital. På de samme årene har HRS lagt om driften: Der stiftelsen tidligere leverte rapporter og skrev notater, er virksomheten nå konsentrert rundt nettstedet Rights.no. Der publiserer Karlsen, Storhaug og noen få andre bidragsytere et høyt antall innlegg som gjerne får stor spredning i sosiale medier. Under punktet «Gjennomførte tiltak» i fjorårets sluttrapport til Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (Imdi), er det i hovedsak aktiviteten på nettstedet Righ...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.