«Den nordiske motstandsbevegelsen» blir forbudt i Finland

Den nordiske motstandsbevegelsen har marsjert flere steder i Skandinavia de siste årene.
En finsk tingrett besluttet i dag at nynazist-organisasjonen Den nordiske motstandsbevegelsen (DNM) blir forbudt i landet. Det var finske politimyndigheter som tidligere i år tok muligheten for et forbud til retten. «Voldelige og åpent rasistiske organisasjoner bør ikke nyte godt av det finske samfunnets beskyttelse, uttalte politiet i august. I praksis betyr forbudet at gruppa blir begjært oppløst, selv om den formelt sett ikke er registrert som organisasjon i Finland. Politiet har ment at manglende registering ikke betyr at gruppa kan bryte den finske organisasjonsloven eller det tilhørende kravet om «god skikk». Filter Nyheter har skrevet flere artikler om Den nordiske […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.