Mener kommunene trenger klimapisk: — Jeg håper regjeringen våkner nå, sier ingeniør-leder

Administrerende direktør Liv Kari Skudal Hansteen i Rådgivende ingeniørers forening (RIF).

Tall fra Norsk Naturskadepool, IF og Finans Norge viser at helgens «femhundreårsflom» på Sørlandet hittil har gitt forsikringsselskapene 2300 skademeldinger, til en verdi av om lag 250 millioner kroner. Kommunene klarer ikke tilpasse seg klimaendringene - nå må pisken fram, mener talspersoner for konsulentbransjen. Flom og overvann vil bli et større og større problem i framtida, på grunn av klimaendringene. Vi får mer og sterkere styrtregn, som flommer over små elver og vassdrag, av typen som rammet Utvik i sommer. I tillegg blir det oftere intenst regnvær over flere dager, slik Sørlandet opplevde i helgen.

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.