Listhaug vil ikke ta med nazister på svarteliste for «hatpredikanter»

Kristiansand 29. juli. (Foto: Jarle R. Martinsen / Fædrelandsvennen)
Justis- og beredskapsminister (per mandag 19. mars) Sylvi Listhaug (Frp) jobber ennå med et lovforslag som vil gjøre det mulig å ha en offentlig svarteliste over «hatpredikanter» som nektes å komme inn i Norge. Da hun lanserte forslaget i valgkampen i fjor sa hun dette til VG: – Vi er inspirert av det de har gjort i Danmark, og vil forhindre at personer får fritt spillerom i norske moskeer til å predike hat mot jøder, drap på jøder eller drap mot folk som ikke har de riktige holdningene. (...) Dette er personer som undergraver norske verdier. Den kampen blir viktig […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.