«Klimarebellenes» største aksjon hittil: – Trodde det skulle bli litt mer kork

– Jeg heter Synne Røisland, jeg er 15 år gammel. Jeg har levd et privilegert liv på grunn av den norske olja, begynner hun. Synne Røisland står utenfor inngangen til Olje- og energidepartementet med en ropert i den ene hånden, og appellen hun har forberedt i den andre. Hun meldte seg inn i organisasjonen «Extinction Rebellion» (XR) for ett år siden. Femtenåringen har knapt sovet i natt - det er første gang hun er med på en så stor aksjon som dette. Høyres stortingsrepresentant Stefan Heggelund har allerede rukket å kalle henne «bortskjemt pøbel» og «yrkesdemonstrant» hos NRK. Foran Røisland sitter […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.