Hvorfor investere i Resett? Vi spurte rikingene som har finansiert «dugnaden» til Helge Lurås

Fra venstre Håkon Wium Lie (foto: Stephan Röhl/Heinrich-Böll-Stiftung, CC BY-SA 2.0), Asmund Haare (foto: First Hotels), Jan Haudemann-Andersen (foto: Tore Sætre, CC BY-SA 4.0)
  • Denne artikkelen ble først publisert 18. mars 2019. Intervjuene ble gjort forut for terrorangrepene i Christchurch.
Det er halvannet år siden flere av Norges rikeste personer sto bak etableringen av nettstedet Resett, med programerklæring å «gjenreise realismen i norsk debatt og nyhetsdekning». Siden er nettstedet blitt anklaget for alt fra være presseetisk hjernedødt, fyre opp netthat mot en ung samfunnsdebattant og slippe til rasisme i kommentarfeltet. En av de siste kontroversene var knyttet til at Resett fokuserte på navnene til tingrettsdommerne bak en dom nettstedet var uenig i. Resetts redaktør Helge Lurås har tilbakevist enkelte av anklagene om brudd på presseetikken, og sagt at han tar andre til etterretning. Han har tilbakevist anklagene om kampanjejournalistikk som «upresis» og anklagene om rasisme i kommentarfeltet med henvisning til Resetts politikk om å tillate alt som ikke strider mot norsk lov eller inneholder «alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring ti...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.