Eira (17) og Olea (15) skal streike for klima — Jeg får gåsehud!

Olea Sæther og Eira Haugbro.
— Vi har ventet på å få være med på noe slikt! Marie Grøntoft Hanø (15) står sammen med tre lagvenninner fra Lille Tøyen Fotballag. Det er torsdag kveld. En grå, intetsigende metalldør i en bakgård i Oslo sentrum skjuler det yrende livet på innsiden. I lokalene til Natur og Ungdom ligger bomullslerret teipet utover hver tilgjengelige kvadratmeter av gulvet. Organisasjonen har invitert til plakatverksted. Det myldrer av ungdommer, malingsspann og pensler som slåss om plassen med gamle aksjonsrekvisitter og bortstuede strandstoler i det trange lokalet. Noen er her for første gang, og ble medlemmer i miljøorganisasjoner for få minutter […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.