«Historieløst vås»: Antirasistisk senter sammenlignet Frp med fascister i skolemateriell

Antirasistisk senter (ARS) måtte torsdag tåle kraftig kritikk etter etter at formannen i Fremskrittspartiets ungdom i Oslo, Herman Fåne, oppdaget en passasje om Frp fra stiftelsens skolemateriell rettet mot 8.-10.-klassinger. Frp ble omtalt i en faktaboks i bolken «Fascisme» på nettstedet «Aldri mer 22. juli», under et bilde av Adolf Hitler og Benito Mussolini. Der skrev ARS: «Visste du at… Det norske Fremskrittspartiet har slektskap til det nordiske fascistoide partiene, og har fascistiske trekk, men kan ikke regnes som et fascistisk parti. Blant annet mangler partiet for eksempel de sterke nasjonalistiske autoritære trekkene. Det er for øvrig et vanlig resonnement at […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.