Hadde nazister på valglistene: Alliansen fikk 2413 stemmer i stortingsvalget

Hans Jørgen Lysglimt Johansen (i oransje jakke) sammen med støttespillere med bakgrunn fra Den nordiske motstandsbevegelsen i valgkampen før stortingsvalget i 2021.
Partiet Alliansen, som er en del av det høyreekstreme miljøet i Norge, klarte ikke å få noen betydningsfull oppslutning i stortingsvalget tross lister i alle fylker. På landsbasis fikk partiet i overkant av 2400 stemmer – som utgjør bare 0,08 prosent. Til sammenligning fikk valgtaperen KrF over 110 000 stemmer, og høyreradikale Demokratene 33 000. Samtidig har altså over to tusen nordmenn i høstens valg stemt på et parti med kjente bånd til nazisme. Les også: Holdt tale om «den hvite rase»: Trusseldømt nazist (57) stiller til stortingsvalg Nazisme og Breivik-ros i valgkampen Flere personer med bakgrunn fra organisert nynazisme har i år drevet […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.