«Mye av det Breivik sa i sitt manifest er korrekt»: Alliansen-leder beskriver 22. juli-angrepet som «karma» for Ap

I en video lagt ut på YouTube tirsdag denne uken kommer partilederen Hans Jørgen Lysglimt Johansen med støtte til Anders Behring Breiviks tankegods. Samtidig peker han på Jonas Gahr Støre (Ap), Jens Stoltenberg og partiet Høyre som personer som skal straffes som «landssvikere» eller «krigsforbrytere». «Mye av det Breivik sa i sitt manifest er jo korrekt, det har vi ikke hatt en ordentlig debatt om, det har vi ikke hatt et ordentlig oppgjør om», sier Alliansen-lederen i videoen. Breiviks manifest, der mye var kopiert fra andre muslimfiendtlige tekster, var terroristens begrunnelse for angrepet der 77 mennesker ble drept og flere enn 200 skadet. Dokumentet på over 1500 sider ble sendt ut rett før han tok seg til Oslo sentrum for å detonere bomben i Regjeringskvartalet og til Utøya for å skyte ungdommer på AUFs sommerleir, og var ment å inspirere til nye høyreekstreme angrep.

«Breivik har fått mer og mer rett for hvert år»

Lysglimt Johansen refererer til Norges deltagelse i krigen i Libya i månedene forut for 22. juli 2011 som «tusengangeren i forhold til det Breivik gjorde» og bakgrunn for det han kaller «karma» for Arbeiderpartiet:

«Det er noe med karma også, ikke sant, karmaen til disse folkene. Når du bomber et land og dreper titusenvis av mennesker og så slår da den karmaen tilbake, så er det null selvreflekjson. «Åååh stakkars oss ååh vi har ikke gjort noe galt». Arbeiderpartiet har enormt med blod på hendene, helt ekstremt. Og når du legger deg opp til å bygge opp en så dårlig karma som Jens Stoltenberg, Jonas Gahr Støre - begge to er krigsforbrytere, dypt kriminelle krigsforbrytere - som vi skal sørge for blir stilt for domstoler og få lange fengselsstraffer – og så liksom da når de får blowback på den karmaen så «ååh stakkers oss ååh» (...)»

Lysglimt Johansen referer også til dagens leder av AUF:

«...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.