Full korona-panikk + assistert dødshjelp i Tyskland

OPPTØYER PÅ DE GRESKE ØYER: Demonstranter fra lokalbefolkningen på to av de greske øyene som huser båtmigranter, Lesvos og Chia, har barket sammen med politiet på øya. Bakgrunnen er at myndighetene har satt i gang byggingen av et nytt, lukket mottak for flyktningene. Dagens leire på øyene er overfylte. Bare på Moria leir, som er designet for å huse 3000 personer, er det 19 000 migranter. Demonstrantene ønsker ikke nye mottak, og har blokkert veiene inn til byggeplassen med søppelbiler og andre kjøretøy. Ifølge BBC har demonstranter kastet stein mot politiet, som har brukt tåregass i retur, og utstyrt seg med hjelmer, skjold og annet beskyttelsesutstyr. Antall migranter som ankommer de greske øyene har økt den siste tiden, tross EUs avtale med Tyrkia. Forholdene for migrantene er sterkt kritisert, blant annet av FNs høykommisær for flyktninger, Filippo Grandi, som beskriver dem som «sjokkerende og skammelig». IKKE STATSBORGERSKAP FOR MUSLIMER: I New Delhi i India er 23 personer drept og 189 såret, flere titalls med skuddskader, etter voldsomme sammenstøt mellom muslimer og hinduer de siste to dagene. Politiet har tatt i bruk tåregass mot demonstrantene, som har stiftet branner og gått løs på kjøretøy og bygninger, blant annet en moské, melder NTB. Bakgrunnen er en omstridt statsborgerskapslov, som åpner for at alle innvandrere som kommer fra land der de risikerer religiøs forfølgelse, kan få statsborgerskap – bortsett fra muslimer. 

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.