Skor seg på korona-frykt på Finn.no: «Kjøpt noe ting fra China? Bestill hos oss en ozongenerator»

Skjermdumper fra Ozonspesialisten på Finn.no og Facebook.

Frykten for covid-19-viruset preger naturlig nok Norge, samtidig som utbruddet her foreløpig er håndterlig. Beskrivende nok satte Helsedirektoratet før helga opp en egen informasjonstelefon (815 55 015), fordi nødnummeret 113 ble nedringt av bekymrede – og noe ubetenksomme – innbyggere torsdag.

I tillegg til helsemyndighetene er det imidlertid også helt andre aktører som utgir seg for å være eksperter eller vil gi deg «råd». Verdens Helseorganisasjon (WHO) har sett seg nødt til å gå ut å avkrefte påstander om at folk kan beskytte seg mot viruset ved å spise hvitløk, spraye hele kroppen med klorløsning, smøre sesamolje under nesen eller drikke grønn te. Samtidig er flere kommersielle aktører på banen.

Gassing av Kina-pakker for 400 kroner timen

Også i Norge er det privatpersoner og selskaper som henvender seg til vanlige folk med remedier mot viruset som ikke har noen hensikt.

«Coronavirus ? Vi dreper alle viruser i 100%», skriver Ozonspesialisten i en annonse for ozongeneratorer på Finn.no.

Døgnprisen for leie er 400 til 1000 kroner. Eventuelt kan du kjøpe en maskin hos bedriftens nettbutikk, til en pris fra 6000 til 12 000 kroner.

Selskapet, et enkeltpersonsforetak, er – ifølge eget utsagn – Norges største på utleie av ozongeneratorer. På eget nettsted henvender selskapet seg hovedsaklig til bedrifter som hoteller og restauranter på Østlandet, med tjenester som luktsanering.

I Finn-annonsen vil imidlertid selskapet nå en ny kundegruppe – de som har bestilt...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.