EUs «meme-killer» vedtatt – nå kommer (trolig) delingsfilter på Facebook til Norge

Foto AV EU-parlamentet: Diliff (CC BY-SA 3.0)
I dag kan du legge en raff Imagine Dragons-låt som lydspor på en video fra helgas skitur, dele den med dine nærmeste venner på Facebook og slippe unna med det. Hvertfall så lenge ingen av disse vennene blir fornærmet på de amerikanske rockemillionærenes vegne og rapporterer videoen. Om noen måneder kan det forholde seg annerledes, etter at EU-parlamentet i dag vedtok det omstridte, nye copyrightdirektivet. Det gjør plattformer som Facebook ansvarlige for at innholdet som deles hos dem, ikke bryter noens opphavsrett – og det før innholdet spres. I praksis betyr det trolig at de må opprette et «filter» som […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.