Eksperter delt om Putins nedrustnings-nei

MØTER ØSTFLANKEN: President Joe Biden skviser inn et møte med Natos generalsekretær Jens Stoltenberg og București 9-gruppen – de ni østligste Nato-landene – før han forlater Polen senere i dag. Det for å gjenta forsikringer om at forsvarsalliansen står støtt mot trusselen fra Russland og at hans administrasjon er lydhøre for utfordringene de allierte står overfor når krigen i Ukraina kverner inn i sitt andre år.

«Da Russland invaderte var det ikke bare Ukraina som ble satt på prøve. Hele verden står overfor tidenes prøvelser», understreker Biden i sin tale i Warzawa tirsdag. Da hadde han blant annet møtt ikke-Nato-landet Moldovas president og uttrykt støtte til hennes ambisjoner om EU-medlemskap. Maia Sandu har tidligere varslet om at prorussiske krefter i landet hennes kan forsøke å ta makten. Nå ber utenriksministeren i Moldova EU om å innføre sanksjoner mot den Kreml-vennlige oligarken Ilan Sor, og anklager ham for å ha hjulpet Russland med å føre en hybridkrig mot den provestlige regjeringen. 
 


BARE ET FORHANDLINGSKORT? Ekspertene strides om den langsiktige betydningen av Vladimir Putins kunngjøring tirsdag om at Russland suspenderer sin deltakelse i den såkalte New Start-avtalen, som ble signert av Dmitri Medvedev og Barack Obama i 2010. Kreml har avklart at landet har til hensikt å overholde grensene avtalen setter for antall

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.