Bidens nye innvandringspolitikk: Umiddelbar deportasjon for asylsøkere uten app

MENS SJEFEN HØSTER OVASJONER i Warzawa lanserer Biden-administrasjonen på hjemmebane hard innstramning i innvandringspolitikken. Nye regler skal motvirke overbelastninger av ankomst-systemet når den covid-relaterte, særlige deportasjons-retten fra Trump-æraen utløper i mai, og innebærer at migranter ikke er kvalifisert for asyl dersom de har kommet til USA på ulovlig vis. I praksis betyr det umiddelbar deportasjon for alle som ikke har søkt om beskyttelse i land de passerte på reisen, eller som ikke har varslet sin ankomst i en app.

Menneskerettighetsgrupper sier beslutningen er et brudd med hvordan USA som nasjon forholder seg til undertrykte, og vil føre til enda fler splittede familier og tapte menneskeliv. Den «står i direkte motsetning til Bidens valgkampløfter om å reversere Trumps rasistiske, fremmedfiendtlige innvandrings-instruksene, og gi folk som søker sikkerhet en rimelig mulighet til å få asyl», sier Jane Bentrott, rådgiver i stiftelsen Justice Action Center. The New York Times


AL SHABAB-MILITS DREPTE TI og skadet sju under en sju timer lang beleiring av et rekonvalesens-hjem for skadde soldater i den somaliske hovedstaden Mogadishu. Fire av de drepte var regjeringsstyrker som raidet bygningen. VOA

USA UTLEVERER TIDLIGERE president i Peru, Alejandro Toledo, til hjemlandet. Der er han tiltalt for å ha mottatt enorme bestikkelser fra den brasilianske entreprenørgiganten Odebrecht. 

Adgang til hele Filter. Avslutt når som helst

Et abonnement på Filter er en uvurderlig støtte til et uavhengig og seriøst, norsk avisprosjekt.

Digital. Kun kr 70/mnd

Første 30 dager gratis! Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
Begynn å lese

Digital + Magasin. Kun kr 100/mnd

Mest fleksibelt. Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
  • Magasin i postkassa hver måned
Begynn å lese

Digital + Magasin. Kun kr 900/år

Mest for pengene! Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
  • Magasin i postkassa hver måned
Begynn å lese

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.