Bidens nye innvandringspolitikk: Umiddelbar deportasjon for asylsøkere uten app

MENS SJEFEN HØSTER OVASJONER i Warzawa lanserer Biden-administrasjonen på hjemmebane hard innstramning i innvandringspolitikken. Nye regler skal motvirke overbelastninger av ankomst-systemet når den covid-relaterte, særlige deportasjons-retten fra Trump-æraen utløper i mai, og innebærer at migranter ikke er kvalifisert for asyl dersom de har kommet til USA på ulovlig vis. I praksis betyr det umiddelbar deportasjon for alle som ikke har søkt om beskyttelse i land de passerte på reisen, eller som ikke har varslet sin ankomst i en app.

Menneskerettighetsgrupper sier beslutningen er et brudd med hvordan USA som nasjon forholder seg til undertrykte, og vil føre til enda fler splittede familier og tapte menneskeliv. Den «står i direkte motsetning til Bidens valgkampløfter om å reversere Trumps rasistiske, fremmedfiendtlige innvandrings-instruksene, og gi folk som søker sikkerhet en rimelig mulighet til å få asyl», sier Jane Bentrott, rådgiver i stiftelsen Justice Action Center. The New York Times


AL SHABAB-MILITS DREPTE TI og skadet sju under en sju timer lang beleiring av et rekonvalesens-hjem for skadde soldater i den somaliske hovedstaden Mogadishu. Fire av de drepte var regjeringsstyrker som raidet bygningen. VOA

USA UTLEVERER TIDLIGERE president i Peru, Alejandro Toledo, til hjemlandet. Der er han tiltalt for å ha mottatt enorme bestikkelser fra den brasilianske entreprenørgiganten Odebrecht. 

Bli abonnent for å lese videre

Allerede abonnent? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.