Ekspert om Norges regnskogpolitikk: – Bruk handelsavtaler for å stanse avskoging

Kjetil Ree CC BY-SA 3.0 (Torbjørn Røe Isaksen), Wikimedia Commons (Bolsonaro), Yngve Angvik, Mission of Norway to the European Union (Elvestuen).
Det er full krise mellom norske og brasilianske myndigheters samarbeid om å bevare regnskogen i Amazonas. Nå har regjeringen innført full stans i utbetalingene fra Amazonasfondet, til Brasil. Norge har betalt 8,3 milliarder kroner for å bremse hogsten i regnskog Amazonas de siste ti årene. Ifølge Klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) er Norge nå i samtaler med brasilianske myndigheter og den brasilianske utviklingsbanken om Amazonasfondets framtid. NTB kom først med meldingen, etter å ha fått tilgang til den norske ambassadens halvårlige rapport til regjeringen. Filter Nyheter har også fått tilgang til rapporten. Ambassaden uttrykker sterk bekymring for utviklingen i […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.