De mest ekstreme abort-nektene i USA: Allie (28) fikk nei selv om fosteret ikke var levedyktig

20. februar i år skulle Allie Phillips, som ventet sitt barn nummer to, inn på rutinemessig ultralyd. Hun var snart i 19. uke og hadde gitt datteren navnet Miley Rose, da hun fikk skrekkbeskjeden:

– Legene fortalte meg at datteren min hadde en rekke fosteravvik, og at jo lenger jeg forble gravid, jo større risiko ville det være for min egen helse. Jeg har allerede en liten seksåring, og ville ikke sette mitt eget liv i fare, forteller Phillips i en videosamtale med Filter Nyheter fra Clarksville i Tennessee. 

Hos en spesialist senere samme uke fikk foreldrene beskjed om at fosteret led av den alvorlige diagnosen HPE. Hjernen hadde ikke utviklet seg som den skulle, hjertet hadde kun to av fire hjertekamre, lungene fungerte ikke, det var misdannelser på både nyrer og blære og for lite fostervann. Til tross for at Phillips nærmet seg 20 ukers graviditet, var datteren på størrelse med et på 15 uker. Hun var ikke levedyktig.

Om det å fortsette svangerskapet ville få helsemessige konsekvenser for Phillips selv, var også uklart.

Ultralydbildene viste at Allie Phillips datter, som hun hadde navngitt Miley Rose, var underutviklet og led av alvorlige fosteravvik. Foto: Privat

Ulovlig

Men i delstaten Phillips kommer fra, Tennessee, er abort ulovlig, også ved incest eller ...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.